11. 02. 2017.

Indijski orah

Zdravlje - INDIJSKI ORAH

Индијски орах је један од великог броја познатих орашастих плодова, богатих бројним витаминима. Лако се препознају, захваљујући облику налик на људске бубреге.



Богат је натријумом, калијумом, калцијумом, фосфором, витаминима: А, Д, Ц, Б6 и Б12. Такође садржи и велике количине магнезијума и гвожђа.

Од давнина се сматра да помаже у превенцији болести срчаног мишића. Обзиром да је богат мононезасићеним мастима, чест је у употреби и код особа које болују од дијабетеса. Користи се и као превенција камена у жучи као и у многим дијетама, тј. у ситуацијама када желите да контролишете унос хране. Не поседује холестерол, а брзо ствара осећај ситости.

Препоручујем да га користите сировог и несланог јер у том стању има далеко мање калорија. Наравно не можете га јести у неограниченој количини у току дана. Довољно је да поједете дневно од 5 до 7 комада.


Неопходан је за функционисање организма, тако да га обавезно користите.
Може се купити у продавиницама здраве хране, где је цена повољнија али и у боље снабдевеним маркетима.




Искрено ваша,
Милица




2 komentara:

  1. Skoro sam videla u zdravoj hrani Indijski orah,aliga nisam uzela, mada sada kad vidim u tvom postu da je bogat vitaminima, mislim da cu ga uzeti čim budem išla do grada ne može škoditi da probam, a videla sam da je cena sasvim okej 💞💞

    https://aandymm.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši