10. децембар 2017.

Banja Ždrelo - Mlavske terme

U potrazi za toplotom :)

Лето је моје омиљено годишње доба. Волим топлоту, сунце, воду. Укратко, све оно што ми је током зиме недоступно. 
Ове године, да бих спречила своје ленствовање током хладног периода, одлучила сам да обилазим занимљива места Србије и главног нам града током најхладнијих месеца, а са вама поделим најзанимљивија искуства.

Овог пута, упознајем вас са бањом Ждрело :)

Зими, на располагању су вам три базена, са различитим температурама воде. Један од њих, са најтоплијом водом је спољњи базен, до кога долазите пливајући, наткривеним каналом, који се на слици која следи налази у левом делу.

Фотографија је преузета са сајта РУЦ Ждрело

Поред овог спољњог, мени омиљени је базен са средњом температуром воде и пристојном дубином за лагано пливање.
Свим посетиоцима су на располагању лежаљке, које се посебно не наплаћују.
Поред базена, у овом објекту можете уживати у чарима и Wellnes-a.
Од свега мени је посебно била занимљива "мала" сауна, у којој се температура креће од 80 до 90 степени Целзијуса, а из које имате поглед управо на базен са средњом температуром воде чија фотографија следи у наставку.

Фотографија преуѕета са сајта РУЦ Ждрело
Трећи базен, који ће посебно бити занимљив родитењима са децом је онај са условно речено најхладнијом водом, који поседује тобогане, као што можете видети на фотографији у наставку. Такође, у овом базену има неколико места са подводном масажом, у којима сам искрено речено, баш уживала.

Фотографија је преузета са сајта РУЦ Ждрело

Свим посетиоцима саветујем да понесу своје баде-мантиле и пешкире. Уколико их заборавите, не брините, можете их изнајмити у самом хотелу.

На крају ове кратке приче, саветујем вам да посетите ресторан који се налази у склопу овог занимљивог објекта. Обавезно пробајте чевапе. Обзиром да се у средишту сале, налази пећ на којој се пеку сва јела са роштиља, помно можете пратити завршну фазу припреме вашег оброка. Једина замерка, што се хране тиче је да вам се може десити да добијете нешто што нисте наручили, тако да вам саветујем да напоменете више пута конобару, шта заиста желите да једете.

Фотографија је преузета са сајта РУЦ Ждрело


У објектима РУЦ Ждрело можете боравити колико год дана желите, али можете користити само базене и Wellnes или само базене одвојено у току целог дана. 
Јесте ли некад били у овом објекту, како вам се чини и да ли бисте се поново вратили тамо?

За више информација, једноставно кликните овде.Искрено ваша, 

Милица 


Нема коментара:

Постави коментар