24. 02. 2018.

Caj od jasmina

Blagotvorno dejstvo caja od jasmina

 Сви који ме познају, знају за моју љубав према биљкама. Претпостављам да се из те љубави јавила и љубав према чајевима, али не оним из филтер врећица, већ правим чајевима. 

Тако и почиње ова прича о мојој љубави на први поглед.
Једног поподнева у кинеском ресторану у Београду, како је ових дана нешто хладније него иначе, одлучила сам да пробам чај од јасмина. Од тад, до данас, не престајем да га пијем. 



Сваки дан, бар једном, уживам уз чај и неку добру књигу.

Поред тога што је предивног мириса и укуса, овај напитак обилује многим благотворним дејствима по ваш организам. Читајте у наставку :)

1. Добар за опуштање:

Шољица чаја од јасмина дневно ће вам помоћи да опустите свој  ум и тело. Један је од најтраженијих лекова за депресију. Помаже и код предменструалних болова, управо зато што опушта све мишиће.

2. Помаже уколико желите да смршате:

Овај чај поседује велике количине антиоксиданаса и кофеина, те ће вам олакшати процес мршављења.


3. Регулише ниво холестерола и шећера у крви

Као што помаже у регулисању телесне тежине, као снажан антиоксиданс, чај од јасмина чисти организам од штетних материја, а посебно од холестерола и шећера који се таложе у сваком организму, захваљујући брзом начину живота.

4. Уколико имате проблем са несаницом, чај од јасмина и ту помаже

Уколико скувате слаб напитак од ове благотворне биљке, спаваћете као никад до сад. Потребно је да чај попијете бар пола сата пре одласка на спавање.



5. Помаже и у лечењу од рака

С обзиром да се ради о снажном чистачу организма, јасмин помаже јер умирује организам и даје вам довољно енергије за лечење.

6. Поседује и антисептичка својства

Хладан чај од јасмина можете користити за чишћење рана и посекотина, спречава инфекције.

7. Антиоксиданси VS слободни радикали 

У овој борби побеђују антиоксиданси, који ће вам помоћи у борби против старења. Потребно је да попијете минимум две шоље чаја од јасмина дневно.



Дали се некада пробале чај од јасмина?
Какво је ваше искуство?

Искрено ваша, 

Милица

 


2 komentara:

  1. Iskreno ne volim da pijem svaki čaj, nego imam dva tri i to je to. Dok mi ostali kvare ukus, ali takođe mi je drago kada vidim da neko voli čaj i da uživa u ispijanju istih ❤️❤️❤️

    I follow you ----> Marija's blog

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na komentaru, drago mi je da ti se dopada moj clanak :)

      Izbriši