13. 03. 2018.

Da li je prirodna lepota dovoljna?

Вештачке трепавице - моје искуство




У последње време, све је модернији изглед који није ни налик природном. Ту су вештачки нокти, требавице, коса,...
Том притиску околине и ја сам подлегла и одлучила да видим како је одређени период имати вештачке трепавице.



Одлучила сам се за трепавице које личе на моје, не бих ли постојеће учинила гушћим и тамнијим.
Сам процес у козметичком салону је трајао око два сата.



После наношења свилених трепавица на ваше, постојеће, потребно је неко време да се навикнете на благи осећај пецкања на рубу очних капака.
Козметичарка ме је упозорила да првих 24 часа после наношења свилених трепавица, не би требалo да квасим лице, као и да у просеку дневно отпадну три до четири длачице.



Наравно, оно што је мене можда највише и убедило да се одлучим за „нове“ трепавице је сазнање да се на њих не сме стављати маскара, коју сам ја упорно заборављала  да стављам.

Све је било супер првих недељу дана, кад је сам осећај на капцима бивао све тежи. Сваког дана их је све више отпадало, да би четврте недеље од момента стављања, на капцима остало још неколико длачица. Тад је дошао моменат да размислим да ли ћу поновити поступак или отићи до салона да ми среде то мало трепавица што је остало. Одлучила сам се за другу солуцију.



Резултат после наношења вештачких, свилених трепавица:
Моје трепавице су постале много краће, ређе и некако кртије, доста су ми опадале. Укратко, моје, слободно могу рећи, дивне природне трепавице сам уништила, у силној жељи да их улепшам. Тим улепшањем ништа нисам добила.



Не препоручујем ником.
Будите природне, такве сте најлепше. Немојте покушавати да се улепшате вештачким путем, сва ваша лепота уствари долази изнутра, из ваше душе „нахраните њу“.


Искрено ваша,

Милица


2 komentara:

  1. Svaka čast!
    I podržavam ideju ishrane duše i uma jer kompleksi koji nas i navode na svakakve fizičke nadogradnje proističu baš zbog nedostatka prave svesti šta je stvarno važno u životu. Svesna sam da je današnjoj deci teško pronaći prave vrednosti i kao da svi postaju pravi freak show uz predimenzionirane trepavice, usne, konture lica, obrve... da ne idem dalje. Mislim da na površinu treba da izađu i ovakva iskrena iskustva jer lepota treba da traje ceo život, a ne samo nedelju/dve, ako i toliko.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odusevljena sam tvojim komentarom, mnogo ti hvala sto si samnom podelila svoje misljenje, mada mi je jos draze sto se u potpunosti slaze sa mojim :)

      Izbriši