Saznajte

Јесте ли чули за ПЛАЦЕБО ЕФЕКАТ?

Можда је чудно што ја пишем о томе и паметујем нешто, али хтела сам само да поново укажем на једну ситницу, која је веома битна код здравствених радника, а овде ми је запала за око. Опште је познато да ће се плацебо ефекат појачати код пацијента уколико је понашање доктора пуно разумевања и поштовања.

Е сад питам се, да ли би се болесни људи лакше лечили уколико би доктори били другачији према њима, да ли би се искуства (притом не мислим на плацебо ефекат као такав, већ само овај један мали његов део) из оваквих истраживања могла применити на свакодневни живот?

Неке опште информације о овим истраживањима можете наравно пронаћи на Википедији
https://sh.wikipedia.org/wiki/Placebo_efekatCoffeFest - Regionalni festival kafe :)

Одвојите време за овогодишњи фестивал кафе и топлих напитака.
Фестивал ће се одржати на Ушћу и трајаће два дана.
Други дан, 26. септембар од 14 часова је отворен за све посетиоце ( први дан и други до 14 часова само за пословне кориснике).

http://www.coffeefest.rs/


Immocentar slavi svoj šesti rođendan

U periodu od 17. do 20. septembra povodom svog šestog rođendana Immocentar vas poziva da uživate u zabavi, vežbanju i mnogim zanimljivim događajima i naravno popustima..

http://immocentar.rs/sr/novost/155/fiesta-za-pamenje-u-bloku-64


Beogradski festival cveća

И ове године у Парку Мањеж одржаће се Београдски фестивал цвећа. Сусрет је заказан за 26 и 27 септембар. Овогодишњи слоган је "ПРОБУДИТЕ ШЕСТО ЧУЛО!"

Фестивал је занимљив и због акције "Моја прва биљка - моја прва рециклажа - донеси пет искоришћених Тетра Пак амбалажа и добићеш биљку".

Радно време је од 7 до 19 часова, а улаз је слободан.

Дођите да уживамо заједно :)

http://www.bfc.rs/


Međunarodni beogradski sajam knjiga

Уколико сте љубитељ писаних речи, ова манифестација је прави ужитак.
Београдски сајам књига ове године слави шездесети рођендан, а трајаће од 25.10. до 01.11.
Земља почасни гост је Русија.

Дођите да упознате своје омиљене ауторе и да набавите ново штиво за предстојећу зиму.

http://sajamknjiga.rs/
Noć muzeja 2016

Ове године, 21. маја, одржаће се тринаеста Ноћ музеја.
Карте већ можете наћи у продаји, по цени од 400 динара. Уколико купите карте на самом догађају, коштаће вас нешто скупље, 450 динара.
На сајту Ноћ музеја, можете погледати занимљивости о овом догађају, и претходних година а и за предстојећи.
Мој савет је да се улогујете на сајт и направите своју стазу која ће вам помоћи да обиђете све што вам је интересантно али и омогућити да се лакше организујете са пријатељима, јер као што сви знамо, јако је мало времена :)

ОТВОРИТЕ ОЧИ У НОЋИ! :)Beogradski noćni market - Kalenić pijaca

Уколико сте пропустили први који је окупирао Бајлонијеву пијацу, обавезно посетите други БЕОГРАДСКИ НОЋНИ МАРКЕТ на Каленић пијаци.
Одржаће се у петaк 1. јула са почетком у 18 часова.
Као и на првом биће присутни најразличитији излагачи, из области ресторана, здраве хране, дизајна, уметности,... Пијаца ће бити отворена до једног сата после поноћи, а посетиоце ће између осталих увесељавати "Ђура и морнари".

Улаз је бесплатан.

На првом је било око 15000 посетилаца, хајде да оборимо овај рекорд заједно :)

Више информација о овом догађају можете погледати овде или се информисати овде.


 Lepota - HELENA RUBINSTEIN

Пре него што сами себе сврстате у модне зналце и велике познаваоце козметике, упознајте се са њиховим настанком.
Створите нешто велико, полако, не тражећи славу без труда и памети.
Тако ће ваше знање расти, а слава постати непролазна.Историја

Царица козметике како су је неки називали, Helena Rubinstein, пољакиња по рођењу врло рано напушта своју породицу и одлази у Аустралију.
Приликом боравка на том далеком континенту, ствара основу своје будуће империје.Убрзо се враћа на стари континент и уз помоћ својих пријатеља ствара "институт лепоте" кроз крему названу "Божији дар" и схватање да постоје различити типови коже, да свакој особи не одговарају исти препарати.Иновативна од самог почетка, прва је створила маскаре које су и до данас најпопуларније. Прво 1939. године маскару "Waterproof", а затим 1959. "Long Lash".Дуго се истицала као једна од најбогатијих жена на новом континенту. Њена познанства са Salvadorom DalijemPicassom и Coco Chanel су била врло упечатљива. Coco Chanel је често говорила "Постоји једна госпођица - ја и једна јединствена госпођа - Helena Rubinstein".Два пута се удавала.

Икона стила умире у дубокој старости.


После њене смрти, два сина којима је оставила читав иметак, полако продају све. Фирма Helenе Rubinstein је део компаније Loreal, где покушавају да одрже живима неке од основних начела која је ова  "козметичарка" створила.


Koзметика

Козметика за именом познате индустријалке постоји и данас. Продајни објекти постоје широм света.
Њихов квалитет је далеко познат, а елеганција производа непоновљива.
Детаљније о производима можете погледати овде.


2009. године Demi Moore постаје заштитно лице парфема, All You've Ever Wanted, куће Helen Rubinstein. Бочице је дијзанирао Herve Van Straeter, а направљене су од кристала. Због високог квалитета и изузетног дизајна, убрзо је постао један од најпознатијих међу дамама широм света.


Saznajte – SREDI ME, servis koji će vam olakšati život


Као што сте могли да закључите из самог наслова, данас вам пишем о нечему веома занимљивом. Ради се о новој платформи SREDIME.RS

Иако постоји релативно кратко време, овај сервис је постао јако популаран у Београду. 
Омогућава вам да брзо и лако, у пар корака, закажете услугу која ће истаћи вашу лепоту. Ту су услуге везане за вашу косу, кожу па чак и нутрициониста.Мени посебно занимљив је био одељак LookBook где можете наћи велики број чак и уметничких радова, из разних салона широм Београда. Можда вам неки буду и инспирација JКако функционише?

Једноставно, у претрази упишите SREDIME.RS . Отвориће вам се овај прозор.
Пре него што било шта урадите, мој је савет да направите налог. Погледајте, у фотографијама које следе, како сам направила свој J
Сада сте спремне за игру.
Погледајте следеће фотографије.


Уз помоћ филтера, лакше ћете наћи услугу која одговара вашим жељама.Занимљиво је да овај сервис омогућује и брзи увид у услуге намењене мушкарцима. Ту је све, од могућности да стилизујете своју браду па до депилације.


И то није све.
Платформа SREDIME.RS, поседује и свој блог, до кога лако можете доћи уколико на самом дну било које странице, једноставно кликнете. На овом месту можете бити у току са новим трендовима.

На моје велико изненађење открила сам и део који вам омогућава да нађете одговарајуће салоне трагом производа које у свом послу користе. Потребно је да се у оквиру понуђених филтера у делу који се односи на посебне захтеве одлучите за неки од производа свог омиљеног произвођача. Интересантно, зар не?На самом крају још нешто.

Можете бити у сталном контакту са девојкама које ће вам у свакој вашој недоумици помоћи, простим кликом на иконицу која се налази у доњем десном углу вашег монитора.
SREDIME.RS сада обухвата преко 8000 услуга у више од 130 салона широм Београда. Број прикључених салона је у сталном порасту. 
Олакшајте себи сваки дан и СРЕДИТЕ СЕ на једноставан начин, без заказивања, телефонирања и чекања :)

Да ли већ имате свој налог?


Original or fake?

Већ дуго размишљам да пишем о овој теми.
Потребно је што чешће писати о сличним темама да би што више девојака било упућено у постојање "козметике" која може да наруши њихову лепоту али пре свега здравље.

Обзиром да се највише тражи МAC козметика, лажних производа који се продају под називом овог познатог бренда има на претек. Зато у наредним редовима желим да вам помогнем као да препознате оригиналне  МAC призводе.

Пре свега две напомене:
1. Оригиналну МAC козметику можете купити у тржном центру  "Ушће", у специјализованом продајном објекту који се налази у приземљу
2. Будите у току са дешавањима на  МACовом сајту. На истом можете видети и како неки од производа заиста изгледају, пре него што се одлучите на прву куповину.

Почећу од најочигледнијег.
Не постоје МAC палете са више од 15 нијанси.
Уз то, свака МAC палета има свој назив (као и сви МAC производи) и свака боја на палети има такође свој назив. Обратите пажњу на то.

Лажна козметика, погледајте изглед
На линку који следи погледајте како изгледа оригинална палета:
                                                 

                                                               МAC палета IN THE FLESH


MAC ружеви су такође врло заступљени.
Битно је да знате:
1. Не постоје MAC ружеви у коцкастој амбалажи
2. Као и остали производи, сваки руж има свој назив, нису обележени само бројевима

Никако не купујте
На самом крају, ту су и MAC течни пудеру који су једни од најпродаванијих производа ове козметичке куће, због веома добре покривне моћи.
Када купујете пудере, обратите пажњу на називе. MAC има преко 40 нијанси пудера и нису све обележене словима NC као што је то случај на наредној фотографији.
Што се мене тиче, мени је једна од омиљених нијанси N5.
Такође обратите пажњу на амбалажу приликом куповине. Оригиналне бочице не изгледају јефтино, стакло има одређену мат боју. Добро погледајте и изглед дозера.
Уз све то, уколико и купите производ за који нисте сигурни да је прави, приликом првог наношења ћете схватити да ли сте преварени. По самој текстури се може приметити, напомињем да MAC пудери немају уља у себи.

Лажна козметика


Како вам се чини нови пост?

Искрено Ваша,

Милица


Нема коментара:

Постави коментар