27. 03. 2020.

Nega kose - Pramenovi više nisu problem

Kada želimo da u svoj izgled unesemo promene, posebno ako se radi o boji kose, bilo da su promene male ili velike, odlučujemo se za premenove. Najčešće su to promene koje će samo osvežiti izgled vaše kose. Ponekad su i veće. Na primer kada od potpune crnke postanete plavuša. Takav je slučaj bio i sa mnom. Iz tog razloga sam odlučila da vam pišem o promeni rutine kada je nega kose u pitanju. Pramenovi iziskuju povećanu pažnju ne samo zbog očuvanja boje samih pramenova, već je potrebno voditi više računa o kosi generalno, da bi izgledala uredno i lepo.

nega kose - pramenovi više nisu problem


Morate biti svesne da će pramenovi poremetiti vaše planove kada je u pitanju dužina kose. Posvetljivanje kose koje se postiže blanšom, isušuje vašu kosu, te je neophodno mnogo češće šišanje. Jer cilj je da kosa izgleda zdravo i bez nedostataka.

Promena šampona je osnova u dobroj nezi kose


Potrebno je da znate da je od trenutka kada “izvučete” pramenove, pa u narednih 15 dana neophodno da koristite takozvani “ljubičasti” šampon i regenerator koji će vam pomoći da suzbijete  žuti pigment i omogućiti vam da održite svežinu vaših pramenova gotovo kao da ste upravo došli od frizera.

nega kose - pramenovi više nisu problem


Za dobru negu su potrebna i dodatna sredstva


Pored unošenja novine kada je korišćenje šampona u pitanju, morate da počnete da koristite sredstva uz pomoć kojih ćete moći da lakše stilizujete vašu kosu ali i zaštiti je od visokih temperatura koje se koriste kod oblikovanja frizura. Takođe moja je preporuka da koristite i sredstva za lakše rasčešljavanje kose, jer će vam pomoći prilikom češljanja posebno posle pranja jer se kosa sa pramenovima lakše mrsi i mnogo ju je teže očešljati.

nega kose - pramenovi više nisu problem
Avon Naturals Hait Care

Jedan od predloga kada je u pitanju rasčešljavanje:
Avon Naturals - Hair Care, Sprej za rasčešljavanje kose: Obogaćen ekstraktom kajsije i šea puterom, pakovanje 150 ml

Po mom iskustvu, ovaj sprej za kosu je pravo otkriće. Probala sam nekoliko proizvoda koji su namenjeni rasčešljavanju kose. Ovaj bih izdvojila kao jedan od boljih. Pomogao mi je naročito kod čašljanja posle pranja kose. Nanosim na mokru kosu. Dovoljne su tri pumpice da bih pokrila celu površinu kose. Imate moju preporuku :)

Nega kose: Maska postaje obavezni deo vaše rutine


Nanosite posebnu masku, koja je namenjena nezi kose sa pramenovima ili koja je namenjena intezivnoj nezi kose bar jednom nedeljno pre nego što zaspite. Upotreba ovog proizvoda od korena do vrha, bogato će negovati vašu kosu tokom cele noći. Ujutro operite masku mlakom vodom da biste poboljšali volumen kose uz sticanje zdravog izgleda.

nega kose - pramenovi više nisu problem

Koristite ulje za kosu da ojačate krajeve kose


Bez sumnje, u svoju rutinu treba uključiti ulje za kosu, tako da možete dodatno ojačati krajeve kose i vratiti ih u život. Utrljajte nekoliko kapi ulja između prstiju i samo ih suptilno provucite kroz kosu. Pazite da se ne približite korenu, da ne biste izmastili koren kose.


Frizura je ono po čemu se zene razlikuju i po čemu se žene ističu


nega kose - pramenovi više nisu problem


Bez sumnje, zdrava i sjajna frizura zaista je bitna. Svi znamo da je frizura ono što ženu čini privlačnom i ženstvenom. Zbog toga je tako važno podići svoju rutinu na viši nivo kada pređete na pramenove. Štaviše, ova rutina će, nadam se, apsolutno održati vašu kosu svežom i što je još važnije zdravom.


Iskreno vaša,
Milica

Nema komentara:

Objavi komentar