11. фебруар 2017.

Indijski orah

Zdravlje - INDIJSKI ORAH

Индијски орах је један од великог броја познатих орашастих плодова, богатих бројним витаминима. Лако се препознају, захваљујући облику налик на људске бубреге.Богат је натријумом, калијумом, калцијумом, фосфором, витаминима: А, Д, Ц, Б6 и Б12. Такође садржи и велике количине магнезијума и гвожђа.

Од давнина се сматра да помаже у превенцији болести срчаног мишића. Обзиром да је богат мононезасићеним мастима, чест је у употреби и код особа које болују од дијабетеса. Користи се и као превенција камена у жучи као и у многим дијетама, тј. у ситуацијама када желите да контролишете унос хране. Не поседује холестерол, а брзо ствара осећај ситости.

Препоручујем да га користите сировог и несланог јер у том стању има далеко мање калорија. Наравно не можете га јести у неограниченој количини у току дана. Довољно је да поједете дневно од 5 до 7 комада.


Неопходан је за функционисање организма, тако да га обавезно користите.
Може се купити у продавиницама здраве хране, где је цена повољнија али и у боље снабдевеним маркетима.
Искрено ваша,
Милица
2 коментара:

  1. Skoro sam videla u zdravoj hrani Indijski orah,aliga nisam uzela, mada sada kad vidim u tvom postu da je bogat vitaminima, mislim da cu ga uzeti čim budem išla do grada ne može škoditi da probam, a videla sam da je cena sasvim okej 💞💞

    https://aandymm.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши