10. 04. 2020.

Lepa stopala uz pomoć voćnih kiselina

Briga o sebi nikada nije bila važnija nego sada. Mentalno stanje svakog od nas se menja iz časa u čas. Prosto izgubite pojam o danima, o vremenu. Noći se stapaju sa danima i tako u nedogled. U ovakvim vremenima jako je bitno da vodite računa o svojoj koži i da je negujete. Kada kažem koža, mislim i na negu stopala. Lepa stopala su ono što svi želimo.

lepa stopala uz pomoć voćnih kiselina


Kako do lepih stopala?


Prilikom izolacije kada bi trebalo da ne napuštate svoje domove, jedan od načina koji će vam olakšati negu stopala je i japanski eksfolijant. Ovakvi proizvodi su već neko vreme široko dostupni na našem tržištu. O jednom ste mogli da više saznate i na mom instagram profilu. Korišćenje vam neće pružiti momentalno olakšanje kada je koža stopala u pitanju, ali kroz minimum nedelju dana od korišćenja bićete više nego zadovoljne.

Ono što većina ljudi ne zna, kada su proizvodi za negu stopala na bazi kiselina u pitanju je da se efekat ne vidi odmah. Kada stopala posle dužeg vremenskog perioda izvadite iz kesica u kojima ste ih držali, koža će biti potpuno ista. Međutim ne očajavajte. Izumrla koža sa vaših stopala će uskoro krenuti da se ljušti. Imaćete stopala o kakvim ste oduvek sanjali.

lepa stopala uz pomoć voćnih kiselina
možete pogledati još neke slike sa mog instagram profila onlymissymj


Zašto je za lepa stopala bitan eksfolijant?


Eksfolijant je sredstvo koje hemijski pomaže ljuštenje slojeva kože. Uz pomoć voćne kiseline, koja je glavni sastojak ovog proizvoda, izumrli delovi se olabave i otpadnu. Voćna kiselina ne šteti novoj koži koja se nalazi ispod.

Kako koristite sredstva na bazi voćne kiseline?


Najbolje je da odvojite neko vreme za sebe, spremni da se ne krećete dok ne završite sa tretmanom. Potrebno je da na stopala stavite kesice koje ste dobile u pakovanju i da u iste stavite i tečnost koju ste dobile u okviru proizvoda. U zavisnosti od jačine kiseline, na samom proizvodu će pisati koliko sam tretman traje, odnosno kada sredstvo treba da uklonite sa svojih stopala. Moja preporuka je da preko punih kesica navučete tople čarape. Meni je kiselina ozbiljno hladila stopala.
Nema instant promene. Ona nastupa tek posle nekoliko dana. Najbitnije je da se pridržavate uputstava sa ambalaže. Tada će tretman dostići svoj maksimum.

lepa stopala uz pomoć voćnih kiselina


Rezultat?


Predpostavljam da će većina biti zgrožena prizorom, kada koža počne da se ljušti. Međutim to je redovan proces, koji je neophodno proći. Na kraju ćete moći čak i da staru kožu ljuštite sa stopala. Onda dolazi onaj lep deo. Stopala će biti glatka na dodir. Nekako oslobođena.
Efekat je zaista tu, samo je neophodno strpljenje.
Ovom tretmanu ćete se uvek vraćati, jer predstavlja najjednostavnije rešenje. Odličan pedikir u okrilju vašeg doma.
Imate moju preporuku.



Iskreno Vaša,
Milica



Nema komentara:

Objavi komentar